Het antwoord op (bijna) al je vragen

Heb je een vraag? In het onderstaande overzicht vind je vragen die kandidaten ons vaker stellen. Is jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. 

Veelgestelde vragen

Wanneer je je cv upload zien wij of jouw ervaringen matchen met onze vacatures. Vaak stellen onze opdrachtgevers bepaalde eisen en door je cv op te sturen kunnen wij bepalen of je aan hieraan voldoet.
Wij ontvangen je cv en bekijken deze. Je gegevens worden gebruikt om te bepalen of er een match is tussen de vacature eisen en jouw ervaringen. Wij gaan uiteraard zorgvuldig om met jouw gegevens.
Wanneer je je cv opstuurt, worden je gegevens inderdaad opgeslagen in ons database. Wij bewaren niet altijd je gegevens, maar alleen wanneer wij verwachten je op korte termijn werk te kunnen bieden. Op basis van ervaring kunnen we een goede inschatting maken of we passende vacatures zullen ontvangen.
Wij doen geen dingen waar je niet blij van wordt. Indien mogelijk nemen we altijd eerst contact met je op, voordat we je gegevens delen met onze opdrachtgevers. Als dat niet direct lukt, bijvoorbeeld omdat er haast geboden is, kunnen wij je gegevens gedeeltelijk en geanonimiseerd met opdrachtgevers delen. Strikt genomen is op dat moment alleen van een profiel en niet van persoonsgegevens sprake, omdat zij dan niet tot jou te herleiden zijn.
Een open sollicitatie wordt naar onze accountmanagers gestuurd en zij bekijken vervolgens of er een match is tussen jouw cv en een van onze openstaande vacatures. Wanneer je solliciteert op een vacature kun je zien welke accountmanager / recruiter verantwoordelijk is voor de desbetreffende vacature. Je cv wordt dan door deze collega beoordeeld.
Je mag altijd een open sollicitatie naar ons sturen. Hiervoor hebben we zelfs een handig formulier gemaakt. Je sollicitatie wordt beoordeeld op basis van je werkervaringen, opleidingen, cursussen en kennis. Het kan zijn dat we niet direct een vacature hebben openstaan die aansluit bij jouw kwaliteiten. Je kunt een open sollicitatie dus insturen door je cv te uploaden.
Wij kijken naar het geheel van het cv, dus werkervaring, opleidingen, cursussen en kennis. We letten daarbij op zaken die onze opdrachtgever belangrijk vindt.
Wij kijken allereerst naar de hoeveelheid werkervaring. Voor de meeste functies is het van belang dat je al wat werkervaring hebt, maar niet altijd. Soms zijn opdrachtgevers op zoek naar starters en is weinig tot geen werkervaring geen probleem. We kijken voornamelijk in hoeverre je werkervaring voldoet aan de eisen van onze opdrachtgever. Op die manier bepalen we of het zinvol is om je uit te nodigen voor een gesprek.
Het kan dat onze opdrachtgever op zoek is naar iemand die een bepaalde opleiding of een bepaald niveau heeft afgerond. Wanneer dit het geval is zullen we op basis van je opleiding bepalen of je aan deze voorwaarde voldoet.
Dat hangt af van het totaalplaatje. Het kan zijn dat je opleiding niet relevant is, maar je werkervaring wel. Of dat je bepaalde cursussen hebt gedaan die heel relevante zijn.
We snappen dat het fijn is om persoonlijke feedback te krijgen. Omdat wij veel sollicitaties ontvangen is het niet altijd mogelijk deze persoonlijke feedback te bieden. Wij laten altijd wat van ons horen, maar het kan dat je afwijzing wat algemeen van aard is. Deze veelgestelde vragen pagina is ervoor bedoeld je meer inzicht te geven over hoe we je cv beoordelen.
Dit betekent dat jouw ervaringen, ten op zichten van andere kandidaten, minder goed aansluit bij de wensen van onze opdrachtgever.
Dat is zeker mogelijk. Ons vacature aanbod wisselt continu, dus kom je weer een interessante vacature tegen? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet.
Dat was niet de bedoeling, allereerst ons excuus! Het kan dat onze collega net even met vakantie is of je sollicitatie per ongelijk over het hoofd is gezien. Stuur even een mailtje, dan hoor je zo snel mogelijk van ons.
Wij geven geen loopbaanadvies. Met vragen over je loopbaan of cv kun je terecht bij een loopbaanadviesbureau. Wij werken samen met Van Dam Loopbaanbegeleiding, met hen kun je dus gerust contact opnemen voor dergelijke adviezen.
Nee zeker niet, bij de meeste organisatie is dit geen criterium of is het zelfs verboden. Waar het wel meespeelt is bij identiteitsgebonden zorginstellingen, onderwijs, kerk of zendingsorganisaties. We werken samen met zowel christelijke als niet christelijke organisaties.
Stageplaatsen of afstudeeropdrachten bieden wij niet standaard aan. Het kan soms wel voorkomen dat we toch mogelijkheden hebben voor afstudeerders. Ben je benieuwd of we op dit moment mogelijkheden hebben? Neem dan even contact met ons op. Ben je bijna afgestudeerd? Stuur ons alvast je cv, dan kunnen we je helpen zodra je op zoek bent naar je eerste ‘echte’ baan
Onderdeel worden van het Aatop team? Neem een kijkje op de pagina werken bij Aatop voor alle ins en outs. Geen passende vacature, maar denk jij dat je écht bij Aatop past? Dan mag je natuurlijk altijd iets van je laten horen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.