Weg met die saaie vacature teksten!

Weg met die saaie vacature teksten

Het schrijven van vacatureteksten kan soms lastig zijn en toch is juist dit zo belangrijk. Met de juiste vacaturetekst kun je de juiste mensen aantrekken. Daarnaast is een vacaturetekst een belangrijk moment om jezelf als organisatie te profileren. Het is dus tijd dat de saaie vacatureteksten verdwijnen en dat er gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die zo’n tekst je biedt.

Tekstschrijver versus HR Manager

In de dagelijkse praktijk is het voor velen lastig om goede vacatureteksten te schrijven. Tekstschrijven is een vak apart. Net zoals HR een vak apart is. Op de opleiding HBO P&A word je niet opgeleid tot Tekstschrijver, maar tot HR Manager. Het is dus geen HR Manager kwalijk te nemen wanneer een vacaturetekst niet spetterend is.

Wat je zegt ben je zelf

Een kritische kandidaat heeft veel mogelijkheden om een indruk van een bedrijf te krijgen. Een search via Google levert diverse resultaten, via de corporate website, socialmedia-accounts en dus ook de vacaturetekst. Het is dus niet alleen de vacaturetekst die een vacature of een bedrijf aantrekkelijk maakt. Het is de combinatie van al deze aspecten. Kinderen zeggen vaak: wat je zegt ben je zelf. Met die gedachte moeten werkgevers rekening houden bij de profilering op de arbeidsmarkt.

Een goede vacaturetekst: is het mogelijk?

Natuurlijk. Misschien ben je als HR Manager zelf geen goede tekstschrijver, maar er is toch wel iemand in het bedrijf of je netwerk (zakelijk / privé) die wel handig is in het schrijven van teksten? Je kunt hen vragen je te helpen bij het schrijven van een aantrekkelijke tekst. Of neem het eens in overweging om een bureau in te schakelen om je te ondersteunen bij het schrijven van vacatureteksten. Het is zeker de moeite waard, want een goede, aantrekkelijke vacaturetekst heeft een grotere wervingskracht.

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden