Alle successen moet je vieren

Zoals verschillende van mijn collega’s in blogs al regelmatig hebben aangehaald, is de ICT markt enorm krap momenteel. Sterker nog, misschien wel krapper dan ooit. De vraag is enorm, het aanbod is laag, en veel ICT professionals willen niet overstappen. Gelukkig weten we desondanks 90% van onze vacatures in te vullen. Betekent dit dat ons werk altijd van een leien dakje gaat? Zeker niet! Maar het vraagt wel om een bepaalde aanpak van de procedures.

Hoe we dit doen? Simpel, we vieren ook de kleine successen, met en voor elkaar. Klinkt wellicht een beetje zweverig, maar dat is voor ons dé manier om de motivatie te behouden. Want ook wij vinden het wel eens lastig in deze markt om de juiste kandidaten te vinden.

Ons eerste succes begint met een geïnteresseerde kandidaat (1), hopelijk gevolgd door een kennismakingsgesprek bij de klant (2). Daarna volgt een 2e gesprek voor een nadere kennismaking bij de klant (3). Door naar het arbeidsvoorwaardengesprek (4). En hierna natuurlijk het grote succes, de daadwerkelijke indiensttreding van de kandidaat (5).

Als het bij een kandidaat bij de arbeidsvoorwaarden stukloopt zouden wij natuurlijk kunnen denken, jammer, geen bemiddeling. Maar wij denken, yes, 3 keer een succes gehad. Blijkbaar heb ik het goede profiel te pakken, alleen iets beter op de arbeidsvoorwaarden letten. En zo kunnen we nóg beter zoeken naar de juiste kandidaat.

Al deze kleine successen dragen dus bij aan het grote geheel, de bemiddeling! Heb jij soms ook het einddoel niet meer voor ogen, mis je soms de motivatie om door te gaan met datgene wat jou drijft? Denk eens na over de kleine successen gedurende je werkdag, ik weet zeker dat je daar een hoop motivatie en werklust uit kunt putten op lastige momenten!

Door: Joost

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden